zondag 15 augustus 2010

Tuig slaat toe: Straatcoach in 030 aangepakt


Een 17 jarige jongen heeft in prachtstad Utrecht een 23-jarige straatcoach in zijn hand gestoken. De straatcoach was aan het werk met een collega in de Burgjeslaan toen ze de 17 jarige jongen op straat tegen kwamen dachten de straatcoaches aardig te zijn door de 17 jarige dader te begroeten. Dat hebben ze geweten.


De 17-jarige jongen was niet voorbereid op zoveel vriendelijkheid en niet wetende wat hij moest doen, besloot hij de straatcoaches maar uit te schelden, want dat leek hem het meest logische antwoord. Vervolgens stapte hij in een auto van een vriend en samen reden ze weg, hun snode plannen beramend.


Toevalligerwijs kwam het straattuig de twee straatcoaches weer tegen. De 17 jarige begon wederom met schelden, terwijl daar geen aanleiding voor was. De straatcoaches probeerde het straatschoffie nog te kalmeren, maar dat mocht niet baten. De 17 jarige stak de straatcoach in de hand. Het straatschoffie is inmiddels opgepakt.


Goed, zo zou het dus geschreven kunnen zijn door iemand van RTV Utrecht of van het ANP. Nu krijgen jullie mijn versie, want dat is veel leuker. Straatcoaches worden vooral ingezet voor probleemallochtonen, dus de etniciteit mogen jullie zelf invullen. Mocht u nu geschokt zijn, dan is dat jammer, aangezien dat mijn stijl is. Ook is dit een exemplarisch voorbeeld van het collectief falen van straatcoaches. Nou kunnen ze in dit geval er ook vrij weinig aan doen dat zo'n doorgedraaid bontkraagje met waarschijnlijk een paar chromosomen teveel zomaar een mes trekt, maar geef die mannen dan meer bevoegdheden, dat ze ook kunnen optreden bij geweldsdelicten in hun wijk. 
Bizar, dat er in de linksdraaiende Volkskrant staat dat straatcoaches een succes zijn.

Een paar citaten: "Vraag op straat in Kanaleneiland-Noord aan een willekeurig groepje Marokkaanse jongens wat ze van straatcoaches vinden, en de krachttermen met ernstige ziektes vliegen je om de oren"  Respect is er dus niet voor deze straatcoaches, ze worden beledigd en bedreigd waar ze bijstaan, maar kunnen niets doen.


"Gemeentelijke toezichthouders bleken onvoldoende gezag uit te stralen." Dit is toch te gek voor woorden? Als je niet genoeg gezag uitstraalt, dan treed je harder op! Een paar nachten cel zal dat straattuig goed doen, men moet inzien dat de politie bepaalt, niet de straatcriminelen. Desnoods geef je een paar corigerende tikken met je gummiknuppel, dat ding heb  je niet alleen voor de show.


Goed, genoeg gerant over straatcoaches, het volgende berichtje zal waarschijnlijk  wel over iets positievers gaan, anders sluit je de week zo negatief af.


- Steilloos ten Onder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten